Kritizējam maigi: Vērtējam Duvel’s Gastro Pub ēdienkarti

Duvel’s Gastro Pub ir viens no maniem  iemīļotākajiem Rīgas restorāniem. Šeit ir pieejamas vairāk nekā 150 alus šķirnes, komanda garšīgi gatavo ēst un laipni apkalpo. Bet manas maigās attieksmes noslēpums ir tas, ka šeit man ir komfortabli. Vienmēr. Es varētu būt atnākusi šurp pastrādāt, ieskrietu ko uzkost ar paziņām – tūristiem pēc ekskursijas vai pasēdētu ilgāk ar draudzenēm – šeit vienmēr tā ir.

Neraugoties uz to, es centos būt objektīva un atklāta. Tieši tāpēc pasūtīju ēdienus, ko līdz šim nebiju šeit baudījusi. Un kritiku solīju maigu, konstruktīvu un godīgu.

Tom Yum
(€9,80)

Šī zupa vieš cerības jau pasniegšanas brīdī. To atnes svilinoši karstu, burbuļojošu un verdošu – par to, starp citu, gādīgi pabrīdina. Tās prātam neaptveramā muskatriekstu un citronzāles smarža uzreiz rosina ēstgribu.

duvel_tomyamTom Yum zupa šeit ir pareiza, pēc visiem taizemiešu virtuves kanoniem: jūras velšu ir pietiekami daudz, asuma un maiguma līdzsvars – ideāls. Vienīgais, ko es ieteiktu –, neiekļaut ēdienā eļļā apcepto graudziņu. Sauss maizes tosts, manuprāt, labāk šeit iederētos.

Ak jā, Duvel’s ir vieta, kur Tom Yum pasniedz bez rīsiem. Tas mani iepriecināja. Zinu jau, ka tā pienākas, ka taizemieši tā ēd. Bet man nepatīk. Un taizemiešiem šīs zupas recepšu ir papilnam – tāpat kā, teiksim, Ukrainas saimniecēm – īsta boršča pagatavošanas knifiņu.

Liellopa tartars
(€9,70)

duvel_tartar

Es dievinu tartaru. Pirmais, kas iekrita acīs un iepriecināja, bija porcijas izmērs. Tā patiešām ir milzīga! Goda vārds! Parasti šo uzkodu pagatavo nelielā daudzumā, tā pieticīgi: lūk, tā jau esot dārgi un bagāti. Bet šeit nepaskopojās ne ar kapāto gaļu, ne ar sālītajiem gurķiem. Apsvilinātā ola, sinepju graudi un pastinaku biezenis lieliski papildina un rotā ēdienu.

Grilētas garneles
(€14,50)

Tas nav vienkārši garneles. Tās ir karaliskās garneles. Lielas. Ideāli pagatavotas. Debešķīgas! Un tas ir viss.

duvel_krevetki

Ā, gandrīz aizmirsu: “Duvel’s” pabā tās pasniedz kopā ar ķirbju un pastinaku biezeni. Uzskatu, ka šī ir harmoniska kombinācija. Bet garneles, protams, tik un tā ir galvenās ēdiena “karalienes”.

Steiks Rib Eye
(€26,50/300 g)

Ēdienkartē ir atsevišķa sadaļa “Gatavots uz oglēm”. Tas nav nekāds elektriskais grils vai kas tamlīdzīgs. Viss ir godīgi, nekādu blēdību.

duvel_ribeye

Es pasūtīju steiku “rare”, tas ir, asiņainu. To arī saņēmu. Steiks izskatījās kā bildītēs ar gatavības pakāpēm, bija sulīgs un maigs. Gribētos jau nedaudz paniķoties par nedaudz pārsālīto garoziņu, bet atcerējos Anglijas labākā steiku restorāna “Hawksmoor” pavāru teicienu, ka ribaju vajagot sālīt “vairāk nekā jums šķiet pietiekami”:

Sāļā garoziņa tikai uzlabo steika garšu un manāmi neietekmē tā sulīgumu.

Nu, ja jau pats “Hawksmoor” ieteic… Neiesi jau strīdēties. Jo vairāk tāpēc, ka bija reāli gardi.

Šokolādes fondants
(€6,00)

Godīgi sakot, apmeklējot “Duvel’s”, līdz desertam nekad vēl nebiju tikusi – tik lielas un sātīgas šeit ir uzkodu, salātu un pamatēdienu porcijas. Un žēl, ka nebiju.

duvel_fondan

Jo, piemēram, fondants bija vienkārši brīnišķīgs. Nekā lieka un arī nekā netrūkst. Klasisks izpildījums: saldējuma bumbiņa blakus “kēksam” – no ārpuses izcepts, bet no iekšienes, kā arī jābūt, iztek šokolāde.

Īstenībā esmu sapratusi: pasūtot ierastās mīdijas, burgerus un ribiņas, gandrīz esmu palaidusi garām tikpat labi izdevušos ēdienus. Tur, ja kas, nesen sāka cept picas pēc Itālijas pavāru receptēm. Iešu vēlreiz!

Duvel’s Gastro Pub
Rīga, Meistaru iela, 10/12
Pirmd.–ceturtd. /12:00 – 23:00,
Piektd.–sestd./12:00 – 01:00, svētd./12:00 – 23:00
Tālrunis:
+371 67 225 436

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā