Gardēžu gids: vērtējam alus kafejnīcas “Bon-Vivant” ēdienkarti

Kurš tad nezina Bon-Vivant,  teiksit jūs. Un jums būs taisnība! Šī ir iecienīta vieta laba alus, mīdiju un mājiīgu alus krogu – tādu, ar koka mēbelēm un sirsnīgu gaisotni –, cienītājiem.

bonvivan_int1

Mēs arī neplānojām “atklāt Ameriku”. Vienkārši aizgājām pārliecināties, ka ēdieni tur joprojām gardi un apkalpošana laipna. Mēs turam roku uz pulsa, un mums tas bija jāpārbauda.

Omāru zupa ar jūras ķemmīšu tartaru
(€9,70)

Tas bija pirmais, ko es palūdzu pasniegt, jo iesākumam ļoti gribējās sasildīties. Un zupa lieliski izpildīja šo uzdevumu, iepriecinot arī ar garšu – tajā viss bija harmonisks un patīkams.

bon1

Salāti ar ceptu sieru Camembert, rukolu, zemenēm un balzamiko
(€12,50)

Dievinu apceptu vai cepeškrāsnī ceptu kamambēru. Gan ēdienos, gan kā atsevišķu uzkodu. Un tagad šis ēdiens šeit viennozīmīgi ir mans favorīts. Pirmās vietas un galvenās balvas ieguvējs!

Pirmkārt, ļoti plānā panējuma dēļ – ar sieru ir svarīgi nepārcensties, “ietinot” to kraukšīgā garoziņā. Otrkārt, zemenes salātos bija svaigas un saldas kā jūnijā!

Treškārt, salātu aizdars, kas iekļāva balzamiko, sezama sēkliņas un ciedru riekstus, kā ķirsītis uz tortes visādā ziņā izpušķoja šo gastronomijas meistardarbu. Ja būsit šinī vietā, noteikti pasūtiet šos salātus – tie reizē ir arī ļoti sātīgi, man jau ar tiem vien pilnīgi pietiktu pusdienām.

Mīdijas “Dor-Blue” ar dārzeņiem un siera mērci
(€24,50 / kg)

Steidzos apliecināt – ar mīdijām šeit joprojām viss ir lieliski. To pasniegšana ir pārdomāta līdz sīkumiem. Gatavības pakāpe – augstākā pilotāža. Kas ir svarīgi. Paturēsi tās nedaudz ilgāk – un cauri, nekādas garšas baudīšanas. Siera mērce un “Dor Blue” kubiciņi manuprāt lieliski papildina šo jūras velti. Bet ja jums nepatīk šāda kombinācija, jūsu rīcībā ir vēl seši varianti.

bon2

Un atsevišķas uzslavas kartupeļiem beļģu gaumē, ko pasniedz gan šeit, gan Duvel’s Gastro Pub. Principā ar abām rokām esmu par veselīgu dzīves veidu un pareizu uzturu. Bet šeit frī kartupeļi ir pārsteidzoši garšīgi – goda vārds. Tas, ko dakteris parakstīja, kad steidzami kaut kas jāuzēd virsū stresam, lai atgūtu pozitīvu noskaņu.

Sīpolu / ķiploku / asā desa
(€27,50/0,5 m;  €55/1 m;  €82,50/1,5 m)

Vietējais hits, tas ir, firmas desa, šeit ir pieejams trīs veidos un izmēros. Ja ir grūti izvēlēties, var palūgt, lai visas garšas kombinē vienā. Esmu tā arī darījusi. Ēdienkartē ir pieticīgi rakstīts, ka to pasniedz kopā ar kartupeļu salātiem, dārzeņiem un mērcēm. Es to visu iedomājos tā kompakti.

bonvivan_int2

Īstenībā jums atnes milzīgu dēli, kurā bez pašas desas ir izlikti visvisādi sālījumi un svaigi dārzeņi. Ļoti rosina ēstgribu. Plus četras mērces izvēlei. Manuprāt šis ir īstais ēdiens vīriešiem – sātīgs, ar spilgti izteiktu garšu, ideāli der kopā ar alu vai stiprāku dzērienu.

Tiramisu
(€8,00)

bon4

Nu ko lai jums saka… Desertā arī neesmu atradusi, kam piesieties.  Viss kā nākas: labi piesūcinātais “Savoiardi” cepumiņš, maigākais maskarpone un šokolāde, kas piešķir patīkamu rūtgumiņu. Fonā, protams, “Amaretto” liķieris un kafija.

Kopumā ņemot, ar degustāciju esmu vairāk nekā apmierināta. Nekādu aizrādījumu – ne par ēdienu, ne par servisu. Tikai pozitīvi iespaidi un patīkamas emocijas! Ieteicu.

Bon-Vivant the Belgian Beer Cafe
Rīga, Mārstaļu iela, 8
Pirmd.–ceturtd. /12:00 – 23:00,
Piektd.–sestd./12:00 – 01:00, svētd./12:00 – 23:00
Tālrunis:
+371 67 225 436

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā