Mango un aveņu kūka: Gardēžu recepte labākai dzīvei
Liene Zemīte Gardēde ![]() Svētkus svin visi – kādam tas ir ilgi gaidīts un īpašs notikums, citam arī ikdiena ir svētki, un tad jo svarīgāk ir izvēlēties veselīgus gardumus. Liene Zemīte piedāvā kūkas recepti, kas gan nav gluži bez grēka, tāpēc liekama galdā īpašos gadījumos. RezultātsSastāvdaļasPistāciju smilšu mīkla Mandeļu milti (200g) Pūdercukurs (70g) Sāls (4g) Maltas pistācijas (100g) Sviests (100g) Olu dzeltenumi (18g) Biskvītam Mandeļu milti (80g) Olas (110g) Cukurs (60g)
Biskvītam Mandeļu milti (80g) Olas (110g) Cukurs (60g)
Mango krēmam Mango biezenis (400g) Olu baltumi (80g) Olu dzeltenumi (72g) Želatīns (10g) Cukurs (250g) Ūdens (150g)
Aveņu krēmam Saldētas avenes (400g) Olu baltumi (80g) Olu dzeltenumi (72g) Želatīns (10g) Cukurs (250g) Ūdens (150g) Vispirms gatavo pistāciju smilšu mīkluPistācijas samaļ pulverī, tad visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā. Izklāj kūkas formā (~30 cm diametrā) un cep aptuveni 10–15 minūtes iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos. Tad gatavo biskvītuOlas saputo ar cukuru līdz stingrām putām, pēc tam viegli iecilā mandeļu miltus. Biskvītu lej iepriekš sagatavotā formā, cep 175 grādos aptuveni 20 minūtes vai tik ilgi, līdz, iedurot koka irbulīti, masa pie tā nelīp. Gatavo krēmusGatavo krēmus – procedūra abiem ir vienāda. Želatīnu uzbriedina ūdenī (50gr). Ūdens peldē maisot karsē olu dzeltenumus, cukuru (50gr) ar mango vai aveņu biezeni, līdz masa sasniedz 85 grādu temperatūru. Paralēli puto olu baltumus un vāra cukura sīrupu: katliņā liek cukuru (200gr), ūdeni (100gr) un karsē, kamēr veidojas cukura sīrups (līdz 118 grādu temperatūrai).
“Izkausē uzbriedināto želatīnu un pievieno augļu vai ogu masai, tad sajauc kopā augļu-ogu un olu baltumu masu. Vienmērīgi samaisa. Lej formā uz pistāciju smilšu mīklas pamatnes, starp mango un aveņu krēmiem ieklāj biskvītu. Liek kūku ledusskapī sastingt. Dekorē ar ogām. |
Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.