Gardēžu ievērībai: Restorānu “International” jaunā ēdienkarte

Restorāni International  Rīgā un Jūrmalā pavisam nesen ir atjauninājuši ēdienkarti. Neuztraucieties, buļļu vaidziņi ir palikuši, tāpat kā citi ēdieni – hiti pastāvīgo apmeklētāju vidū: šie ēdieni ir apzīmēti ar “Anno 2012”. Blakus pašreizējiem pasaules trendiem jūs redzēsit izsaukuma zīmi. Savukārt sezonālos ēdienus varēs atpazīt pēc saulītes zīmes. To klāsts, protams, mainīsies līdzi gadalaikiem.

Vēl jaunums – tagad tiek piedāvāti  divi porciju varianti – mazāka vai lielāka apjoma. Manuprāt, šī ir lieliska opcija: reizēm gribas pagaršot pa drusciņai no visa, bet gadās arī tā, ka jāpaēd ātrāk un sātīgāk. Attiecīgi lielākajai daļai ēdienu ir norādītas divas cenas. Jaunā ēdienkarte ir gana lakoniska: no trīs līdz astoņiem ēdieniem katrā sadaļā. Un tomēr šeit ir no kā izvēlēties.

Sveiciens no šefpavāra

intriga_komplement

Visiem ir zināms, ka “International” šefs labprāt palutina savus viesus. Manas pusdienas sākās ar sēņu panna cotta. Saldā krējuma un sēņu kombinācija ir viena no veiksmīgākajām. Un deserta ideja, kas nav saldais ēdiens, ir reizē moderna un amizanta.

Aukstā Minestrone zupa
(€3,50 / 7,00)

intriga_minestrone

Aukstā zupa ir tieši tas, ko tik ļoti gribas karstajā laikā. Un šajā ēdienā ir bijis viss, kam tajā jābūt: gan atsvaidzinošais vēsums, gan vieglums, gan skābumiņš, gan garšīgie un veselīgie vasaras dārzeņi un zaļumi. Tā nu ir izdomājuši minestrones autori – itālieši, kas nudien šo to saprot no tā, kā paglābties no tveices.

Latvijas strausa gaļas tartars
(€5,60 / 11,20)

Visai patriotiska uzkoda. Pirmkārt, tai ir Latvijas kartes kontūras. Otrkārt, to gatavo no Kuldīgā audzētu strausu gaļas, ko ļoti harmoniski papildina vītināti tomāti, marinēti minigurķīši un kaperi.

intriga_tartar

Mērce no dūmota olas dzeltenuma un olīvu “zeme” arī lieliski sader ar tartaru. Kopā sanāk skaists, garšīgs un diezgan sātīgs ēdiens. Pat maza porcija.

Jūras asara fileja ar kartupeļu fondantu,
ceptiem spinātiem un “Velutē” ar gailenēm
(€8,90 / 17,80)

Šis ir sezonāls ēdiens, tā ka pasteidzieties – tas neapšaubāmi ir pelnījis ievērību. Zivs un kartupeļu kombināciju kāds nodēvē par banālu, cits – par ierastu. Abi šeit būs patīkami pārsteigti.

intriga_sibas

Piedeva šim ēdienam nav vis parastie kartupeļi – tā ir veidota kā fondants, turklāt sacepts krāsnī ar kamambēra siera pildījumu.  Un tas ir garšīgi. Mēs visi zinām, ka klasiskajam fondantam ir maiga garša, bet iekšā tam ir izkususi šokolāde. Kartupeļu analogs ir pagatavots pēc tādas pašas shēmas.

Klasiskais “Beef Wellington”
(€11,20 / 22,40)

Wellington liellopu gaļa ir angļu virtuves klasika. Kā saka lietpratēji, tai jābūt saceptai līdz medium pakāpei – nepiedien ēst liellopu bez asinīm.Tā ka, tiklīdz ēdienu atnesa, liekam nost viedtālruņus un baudām, lai tas nav pārāk ilgi sastāvējies!

intriga_beef

Izjūtiet visu smalkumu, kāds piemīt maigākā fileja kombinācijai ar sēnēm un plānu kārtaino mīklu. Savukārt demi-glace mērce un jaunais cukīni ir ideāls papildinājums. Vairāk nemaz arī nevajag.

“Pavlova” ar rabarbera krēmu
(€6,50)

“Pavlova” ir mūsdienu trends, ko šodien var sastapt praktiski ikvienā restorānā. Es garšoju to visur un, godīgi sakot, maz kur sastopu ideālu un visiem kanoniem atbilstošu.

intriga_pavlova

No “International” man gribētos drusciņ maigāku bezē. Toties iepriecināja tas, ka vasarā kūku gatavo ar rabarbera krēmu – pateicoties skābumiņam deserts ir patīkams un nav salkans.

intriga_serv

Vēl par apkalpošanu. Viesmīlis tā pārsteidza mani ar savu profesionalitāti, ka esmu veltījusi viņam atsevišķu ierakstu savā “Facebook” kontā. Vienvārdsakot, no sirds iesaku apmeklēt šo vietu, iepriecināt sevi ar garšīgu ēdienu, jauku gaisotni un perfektu servisu.

International Rīga
Hospitāļu ielā 1, Rīgā
Pirmd.–ceturtd. /12:00 – 22:00,
Piektd.–sestd./12:00 – 23:00, svētd./12:00 – 22:00
Tālrunis:
+371 67 491 212

International Jūrmala
Vienības prospektā 6, Jūrmalā
katru dienu /12:00 – 22:00
Tālrunis:
+371 677 677 35

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā