Signes Meirānes mandeļu našķu receptes, ko izmēģināt kopā ar bērniem
Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Ja jums šķiet, ka našķu gatavošana majās ir ķēpīga un sarežģīta, tā nebūt nav! Signe Meirāne aicina izmēģināt dažas vienkāršas receptes, kas var izrādīties īsts atklājums gan vecākiem, gan bērniem. Gatavojot našķus, daudz laika ietaupīs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Mandeļu sviestsNepieciešams: Virtuves kombainā liek riekstus. Sākumā blendē tos ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta. Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot lazdu riekstu eļļu. Pašās beigās pievieno pārējās sastāvdaļas un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms. Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar kļavu sīrupu. Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas. Mandeļu sviesta trifelesNepieciešams: Smalki sablendē auzu pārslas, pievieno mandeļu sviestu un dateles, turpina blendēt. No sākuma masa būs drupenāka, bet pēc brīža tā sajauksies un kļūs lipīga. Veido bumbiņas un ēd tāpat vai apviļā kakao. Trifeles var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī. Banānu un mandeļu sviesta smūtijsNepieciešams: Liek visu blenderī, sablendē krēmīgā kokteilī (vismaz 1–1,5 minūtes) un pasniedz. |
Lasītākie rakstiSekojiet mūsu Facebook lapai |
Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.