Rudens Rīgas restorānu nedēļa: 10 interesantākās pasākuma ēdienkartes
No 8. līdz 14. oktobrim Rīgā noritēs rudens Rīgas restorānu nedēļa. Gardēži to vienmēr gaida ar nepacietību, jo viņiem tā ir iespēja iepazīties ar nesen atvērtu restorānu virtuvi vai mēģinājums dot otro iespēju tām iestādēm, kurās kaut kas kādreiz nav gājis pie sirds. Taču rīdziniekiem, kuri ar restorānu ēdieniem sevi nelutina bieži, tā ir lieliska iespēja baudīt izsmalcinātu ēdienu, nenotērējot visu ģimenes budžetu. Restorānu piedāvājums par 20 eiroRestorāns “Entresol” kā uzkodu pagatavos savas slavenās knapas: brieža gaļas terīnin ar āboliem un dārzeņu ievārījumu, vēdzeles balotīni ar tomātu virumu un kārveli, griķu miltu mafinu ar garšaugu putām un sakņājiem. Kā pamatēdienu jūs varēsiet izvēlēties glazētu liellopa ribu konfitu ar āboliem, sinepēm, saldo kartupeli un stobrkaula smadzeņu mērci vai, ja esat veģetārietis, Latvijas kvinoju ar pupiņām, kumelīšu čipsiem un sakņāju novārījuma mērci. Restorāna piedāvātais deserts pagaidām paliek noslēpumā. Zināms tikai tas, ka tas, tāpat kā citām iestādēm, tiks veltīts Latvijas simtgadei. Ak, jā! Šeit pie deserta saņemsiet vēl arī patīkamu novēlējumu. Tiem, kuri vēlēsies nogaršot šos ēdienus ar tiem atbilstošajiem dzērieniem, būs jāpiemaksā vēl 15 eiro. Kā uzkodu restorāns “Ferma” saviem viesiem piedāvās Burtnieka ezera zandarta balotīni ar garneļu krēmu, Dvietes lauku rabarberu biezeni, ceptu dzelteno bieti, estragonu un saldo piparu – laima mērci. Pamatēdienā – Priežu skujās lēni gatavota stirna ar kartupeļu konfitu, dzelteno plūmju biezeni, karamelizētu burkānu, sīpolu marmelādi, briedinātu “Lāču” rupjmaizi un zaļo piparu buljonmērci. Savukārt desertā – Ābolu muss ar rupjmaizes krēmu un dzērveņu želeju. Par ēdieniem piemeklētiem dzērieniem šeit jāmaksā 16 eiro. Restorāns “Muusu” gardēžus iepriecinās ar zandarta balotīni, gaisotu sakņu selerijas, sēpijas tapiokas kraukšķi, kā arī laima kombu jūras zāļu gēlu. Pamatēdiens šeit ir lauku vistas kājas, griķu medus sinepju glazūrā, sīpolu biezenis, kartupeļu konfits zoss taukos un baraviku velute mērce. Desertā tiks pagatavota svaigsiera kūka ar rudzu maizes riekstu pamatni, pikantā sīrupā pagatavotiem ķirbjiem un meža ogu sorbetu. Papildus šeit var pasūtīt dzērienus – par 15 eiro. “Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā” savus viesus plāno cienāt ar alū izturētu fazāna aknu, kūpinātu plūmju čatniju, kaltētām baravikām un meža ķiploku pulveri. Pamatēdienā šeit tiks pasniegts zandarts, kukurūza, kraukšķīga vistas āda, cidoniju-sviesta mērce, ceptu ķiploku un kaņepju putas. Saldajā – sklandrausis, ceptu ābolu un rutku saldējums. Piemeklētu dzērienu cena – 8,50 eiro. Restorāna “Zilā govs” piedāvājumā jūs atradīsiet dārzeņu buljonu ar dzelteno zirņu biezeni un kraukšķīgu bekonu kā uzkodu. Atkarībā no tā, vai dodat priekšroku gaļai vai zivīm, pamatēdienā varat izvēlēties Truša gaļas musu ar ķirbju biezeni, kabaču ievārījumu un pētersīļu mērci vai līdakas kroketes ar pastinaku biezeni, biešu grūbām un gaileņu mērci. Desertā varēsiet baudīt drupinātu aveņu biskvītu ar biezpiena krēmu, ābolu biezeni un karamelizētiem lazdu riekstiem. Ēdieniem piemeklēti dzērieni šeit izmaksās 4,50 eiro. Restorānu piedāvājums par 15 eiroRestorāns “Pagalms” uzkodā pagatavos tvaicētu maizīti ar baraviku un gaileņu salsu, cidoniju-trifeļu krēmu, grauzdētiem sīpoliem, garšaugiem un sēņu buljonu. Kā pamatēdienu varēsiet izvelēties brieža gaļu ar medotu rāceni, melno rutku, dedzinātiem sīpoliem, cidoniju gēlu un citronmētru-ābolu mērci vai medotu burkānu un nori lapu terīni ar medotu rāceni, melno rutku, dedzinātiem sīpoliem, cidoniju gēlu un citronmētru-ābolu mērci. Savukārt desertā – melleņu krēms ar rupjmaizes-melleņu džema pildījumu, pelnu-tumšās šokolādes glazūrā un melleņu-viskija mērci. Restorānu nedēļā restorāna “C.U.T.” ēdienkartē atradīsiet izsmalcinātu uzkodu – svaigas zaļās lapas ar ceptu ķirbi, lauku āboliem, riekstu drupinājumu, sukādēm, ceptu lauku sieru un dzērveņu etiķa mērci. Pamatēdiens – teļa vaigi, pasniegti ar miežu putru, pastinaka biezeni ar dedzinātu sviestu, izturētām dzeltenajām bietēm, cūku pupām un karamelizētu plūmju mērci. Savukārt saldajā ēdienā – visīstākais “Latvijas karogs” – Latvijas simtgadē audzētu ķirbju – valriekstu tarte ar dehidrētām, sasmalcinātām ogām. “Duvel’s Pub” kā uzkodu viesiem piedāvā Buļļupē zvejotu, mājās kūpinātu zandartu ar kvinojas sēklām, aioli mērci ar melnajiem ķiplokiem, līdakas ikriem un panētu vistas olu. Kā pamatēdiens – panēta mežacūkas, medīta Voldemāra Staprēna medību mežos, karbonāde, “sous vide” mērcē lēni gatavots pērļu grūbu risoto ar baravikām, sinepju graudiem, sautētiem zaļajiem lociņiem un dzērveņu džemu. Desertā – Aukstā siera kūka: mājas cepumi, zemeņu krēms no ”Valmieras Piena”, sorbets, rudens ražas ogas. Restorāna “Fifty Six°N Twenty Four°E” ēdieni iedalīti samērā interesanti. Uzkoda – zeme+ūdens – topinambūru krēmzupa, jāņogu pulveris, kūpināts Latvijas asaris. Pamatēdiens, kas simbolizē pļavu un mežu – liellopa vaigi ar sēņu biezeni, karamelizētas brūklenes, krējumā izturēts kolrābis. Deserts – rudzi + ziedu lauks – Rudzu maize ar ”Melno Rīgas balzamu”. Restorāns “Jahta” kā uzkodu pagatavojis rudens ķirbju krēmzupu ar ”Līvu” kazas sieru, ķirbju sēklām un dārza baziliku. Pamatēdienā šeit tiks pasniegts biešu maizes BBQ burgers ar liellopa gaļu, sīpolu marmelādi un čedaras sieru vai diļļu sviestā cepta forele ar bietēm un rikotas mērci. Savukārt desertā – Simtgades bezē rulete ar krēmīgu zemeņu pildījumu.
|
Lasītākie rakstiSekojiet mūsu Facebook lapai |
Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.