Receptes: Viegli, svaigi un eleganti salāti pavasarīgai maltītei

Lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega, pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, bet kombinācijā ar pikantām un eksotiskām mērcēm – aizvest garšu sapņu ceļojumā uz jebkuru pasaules vietu.

Ābola un selerijas salāti

Sastāvdaļas:
50 g jaukto lapu salātu “Toskānas maisījums”
1 zaļais ābols
1/3 selerijas saknes
50 g grauzdētu Indijas riekstu

Mērcei:
1 ēd. k. ābolu etiķa
1 tējk. kļavu sīrupa
2 ēd. k. extra virgin olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas

Nomizo ābolu un izņem sēklas. Nomizo selerijas sakni. Izmantojot dārzeņu rīvi “mandolīni”, sarīvē ābolu un seleriju smalkās strēmelēs un pieber riekstus. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un visu pievieno salātiem.

Elegantie garneļu salāti

Sastāvdaļas 4 porcijām:
1 iepakojums “Salātu mix”
12 ķiršu tomāti
1 liels avokado
24 tīģergarneles – svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas

Mērcei:
100 ml un 4 ēd. k. olīveļļas
2 ēd. k. balzametiķa
2 ēd. k. sojas mērces
1–2 ēd. k. citrona sulas
4 ķiploku daiviņas
1 tējk. Provansas garšvielu
1 tējk. sāls
1/8–1 tējk. čili pipara skaidiņu
Bagete vai kāda cita maize pasniegšanai

Salātus sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās. Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem. Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj.

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu. Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.

Katrai porcijai pievieno 6 garneles. Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties! Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā