Lai kā mēs censtos, katram dzīvē var gadīties, ka otrais rīts pēc labas ballītes ir grūts, jo esam pārspīlējuši ar patērētā alkohola daudzumu. Lai mazinātu paģiru sekas un sevi palutinātu ar kādu spirdzinošu dzērienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā izmēģināt divus kokteiļus, kas palīdzēs atgūt možumu, ja iepriekš iedzerts pārāk daudz!

Protams, šīs receptes var noderēt arī citreiz, un lai nobaudītu šos dzērienus, nav obligāti jāgaida rīts pēc “vētrainas” ballītes!
Melleņu un kazeņu bezalkoholiskais mohito ar medu

Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)
~20 piparmētru lapas
3 ēdamk. svaigi spiestas laima sulas
2 ēdamk. medus
1 glāze (250 ml) melleņu-kazeņu sulas vai nektāra (var izmantot tikai melleņu)
1 glāze (250 ml) gāzēta minerālūdens vai club soda
ledus kubiņi
Rotāšanai
svaigas vai saldētas mellenes
piparmētru lapas
laima šķēles
Pagatavošana
Katrā glāzē lieciet pa ~10 piparmētru lapām un kārtīgi saspaidiet, lai «izvilktu» no tām aromātu. Šeikerī vai krūkā sajauciet medu, melleņu-kazeņu sulu un laima sulu. Piepildiet glāzes ar ledu, pielej melleņu sulas maisījumu, tad piepildi glāzes ar minerālūdeni vai sodu. Rotājiet ar piparmētru lapām, mellenēm, laima šķēlēm un baudiet veldzējošo spirdzinājumu!
Eksotiskais džuleps (satur nedaudz alkohola)

Sastāvdaļas
1 glāze (250 ml) ananasu sulas
1 glāze (250 ml) apelsīnu sulas
1 apelsīns
sula no 1 laima
ledus kubiņi
1 buntīte smalki sakapātu piparmētru lapiņu
Eila vai lāgera tipa alus, lai piepildītu glāzes
Rotāšanai
laima sķēlītes
piparmētru lapas
ananāsu šķēles
Pagatavošana
Sagrieziet apelsīnu ripiņās, tad ripiņas vēl ceturtdaļās, sadaliet pa glāzēm un saspaidiet, lai izdalās sula. Glāzēs pievienojiet ledu, sakapāto piparmētru gabaliņus, samaisiet ar apelsīnu gabaliem. Katrā glāzē pielej ananasu un apelsīnu sulu vienādās proporcijās. Pielejiet laima sulu. Glāžu atlikušo daļu piepildiet ar savu iecienītāko eila vai lāgera tipa alu. Rotājiet ar piparmētru lapām, laima un ananasu šķēlēm un baudiet!
|
Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.