Meistarklase no “Balticovo”: gatavojam olu Benedikta gaumē

Balticovo_banner_beactive

Ne visai sen “Balticovo” putnu fabrikas produktu saraksts ir papildinājies ar jaunumu – BIO olām. Mēs, savā pieredzē pārliecinājušās, ka tieši no tām sanāk garšīgākās plaucētas jeb pašot olas, palūdzām restorāna “Riits” šefpavāru Andreju Terentjevu dalīties ar recepti un profesionālajiem noslēpumiem, kā pagatavot ideālu ēdienu sātīgām un veselīgām brokastīm – olas Benedikta gaumē.

DSC09727“Tā kā mēs vēlamies pagatavot tiešām veselīgas brokastis, es ieteiktu paņemt Benedikta “spilvenam” pilngraudu maizi. Tā var būt ar sēkliņām vai bez tām – kā labāk tīk. Protams, sirsnīgi iesaku atteikties no diezgan treknās holandiešu mērces, kas parasti nāk klāt šim ēdienam.

Kas attiecas uz pārējām sastāvdaļām, te vienmēr ir vieta fantāzijai: laša vietā var paņemt citas zivis vai pat gaļu, avokado vietā – tomātu un tā tālāk. Veiksmes ķīla ir labas svaigas olas un nelielas iemaņas to plaucēšanā.”

DSC09652

Starp citu, mani Andrejs pamatīgi pārsteidza tieši ar plaucēšanas procesu. Vienmēr biju pārliecināta, ka skaisti plaucētai olai vajadzīgs ar putotāju pareizi iegriezts ūdens virpulis un pāris slepenu buramvārdu.

Iedomājieties, kāds bija mans pārsteigums, kad šefs ar komentāru “tie visi ir tikai triki” vienkārši ieslidināja olu verdošā ūdenī – bez jebkādiem specefektiem. Mājās esmu izmēģinājusi šādu metodi, un man viss sanāca ar otro piegājienu, kad uzmanīgāk pārlasīju Andreja ieteikumus…

Ola Benedikta gaumē

DSC09699

1 porcijas sastāvdaļas

Ola (1 gab.)

Maize (1 šķēlīte)

Avokado (pusīte)

Mazsālīts lasis (3-4 šķēlītes)

Ūdens (500 ml)

Etiķis (1 ēdamkarote)

Sāls (1 šķipsniņa)

Zaļumi dekorēšanai

DSC09660

Pagatavošana

Apcept maizi tosterī vai uz pannas bez eļļas vai sviesta. Nedaudz apslakt ar olīveļļu. Nolikt uz maizes avokado un zivs šķēlītes.


Ūdenim pievienot etiķi un sāli, sagaidīt, kad tas uzvārās. Samazinot uguni, lai neburbuļo, akurāti pārsist olu un pavisam tuvu ūdenim – tas ir svarīgi! – lēnam ieslidināt to iekšā.

Vārīt ūdeni ne ilgāk par 2 minūtēm, tad uzmanīgi izņemt to no ūdens un uzlikt uz zivs. Ēdienu dekorēt ar zaļumiem.

DSC09694

Foto: Oļegs Kožins

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā