Jēra burgeri marokāņu stilā no šefa Džeimija Olivera

Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu.

“Jēra burgeri ir lieliskas pārmaiņas pēc tradicionālajiem liellopu gaļas burgeriem, turklāt pikantā marināde piešķirs tiem īstu marokāņu garšu,”

Džeimijs Olivers.

britu pavārs

Maris_small

Olivers ir pārliecināts, ka ārā var pagatavot jebko, sākot no vienkāršiem ēdieniem līdz pat ekskluzīvām restorānu delikatesēm.

Jēra burgeri marokāņu stilā

ledomeMK1

Sastāvdaļas

Gaļas burgeram

600 g kvalitatīva jēra pleca, samalts

olīveļļa

6 mīkstas burgeru maizītes

6 pilnas ēdamkarotes dabīgā jogurta

1 pilna ēdamkarote harisas vai čili mērces

1 citrona sula

extra virgin olīveļļa

sauja svaigu piparmētras lapu

Garšvielu maisījumam

1 tējkarote jūras sāls

1 tējkarote melno piparu

½ tējkarotes ķimeņu sēklu

1 tējkarote samalta koriandra

1 tējkarote masalas mērces

1-2 tējkarotes kūpinātas saldās paprikas

Salātiem

1 galviņa salātu, nomazgāti un nožāvēti

½ buntīte svaigu piparmētru, saplucinātas lapas

1 sauja ēdamu ziedu, pēc vēlēšanās

citrona sula

extra virgin olīveļļa

½ granātābola

Pagatavošana

one50x50

Lai sagatavotu garšvielu maisījumu, saber visas sastāvdaļas piestā un jauc, līdz tās ir vienmērīgi samaisījušās.

Malto jēra gaļu sadaļa sešās daļās. Katru daļu vispirms saveļ bumbiņā, pēc tam izveido apmēram 1,5 centimetrus biezu burgeru – plācenīti. Pārklāj ar daļu garšvielu maisījuma, pēc tam apslacina ar olīveļļu. Cep uz restēm vai bārbekjū pannā sešas līdz septiņas minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, cik patīk. Neuztraucies, ja burgers izskatās apdedzis, tās ir tikai garšvielas, karamelizējušies jēra tauki un dūmi. Kad gaļa ir gandrīz gatavi, turpat uz restēm vai barbekjū apgrauzdējiet maizītes.

one50x50

Bļodā ielej jogurtu un lielu karoti harisas mērces. Izspiež maza citruna sulu, tad kārtīgi iemaisa harisu jogurtā un apslaka ar Extra virgin olīveļļu.

three50x50

Ar sagatavoto jogurtu apziež grauzdētās maizītes, uzliek burgeri, piespiež maizītei. Pievieno vēl mazliet jogurta, uzliek dažas piparmētru lapas, izspiež atlikušo citrona sulu un pabeidz burgeru.

four50x50

Salātu lapas, piparmētras un ēdamos ziedus saliek traukā, aizdara ar citrona sulu un Extra virgin olīveļļu; lai piešķirtu nedaudz salduma, pārkaisa ar granātābola sēkliņām.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā