Festivāls „Al Fresco”: Ko gaidīt augustā?

Jau maija beigās vienā no labākajiem Jūrmalas restorāniem Orizzonte tika atklāts festivāls Al Fresco. Pats par sevi pasākums ir skaistas mūzikas un smalku ēdienu tandēms. Starp citu, pilnīgi unikāls notikums mūsu kūrortpilsētai.

Jauki arī, ka katrs gardēžu vakars ir kombinēts ar Dzintaru koncertzāles „Muzikālo sezonu” programmu. Par to, ko gaidīt augustā, pastāstīsim šeit.

11. augusts

11. un 12. datums iezīmēsies ne tikai ar restorānu delikatesēm, bet arī ar pludmales aktivitātēm. Tā, piemēram, abās dienās plkst. 16.00 pludmales kompleksā „Čaika Family Club” mūs sagaida Ukrainas un Krievijas komandu sarūpēts muzikālais un gastronomiskais šovs.

play1

Playtronica – turienes jaunieši parādīs, kā var dabūt ārā ritmu un mūzikas skaņas no… dārzeņiem, augļiem un citām lietām, kas ir pa rokai. Principā “playtronica” ir vesels virziens, kas liek skanēt apkārt esošiem priekšmetiem, darot to ar gudru ziņu un fantāziju.

Būs neparasti – tas ir fakts. Būs arī jautri – to mēs garantējam. Ieeja pasākumā ir brīva, bet, ja ir vēlme rezervēt galdiņu, jums tas izmaksās 10 eiro.

ocher1

Ošers Eidelmans – kulinārijas zvaigzne no Izraēlas, kas prezentēs Latvijas gardēžiem piecu ēdienu setu.

Šajā vakarā jūs gaida Vidējo Austrumu virtuves ēdieni dziedātājas Amber un grupas „Tango Sin Quinto” pavadījumā.

Ošers ir uztura speciālists, dietologs un šefpavārs. Viņš ir izstrādājis savu īpatnējo stilu – Tuvo Austrumu, Eiropas un Āzijas kolorīta miksli. Galvenais ir tas, ka Ošers ir aizguvis no šīm virtuvēm labāko un veselīgāko, sniedzot publikai savu autorizpildījumu, meistarību un fantāziju Jūrmalas restorānā „Orizzonte”. Ēdienu sets maksā 65 eiro 1 personai.

12. augusts

Vidējo Austrumu virtuve, zvaigžņu ēdienkarte, ko piedāvā pieci labākie Latvijas šefpavāri, Latvijas grupas „DaGamba” neparastie motīvi – 12. augusts kļūs par vienu no spilgtākajām un piesātinātākajām festivāla dienām!

ocher1

Vidējo Austrumu virtuve. Šefpavārs Ošers Eidelmans no Izraēlas rīkos viesiem īpašu meistarklasi kulinārijā. Īpatnība ir tā, ka Ošers ir ne tikai lielisks pavārs, bet arī dietologs.

Pats Ošers saka, ka viņam ļoti patīk gatavot ēst citiem cilvēkiem un ka jau skolas gados pēc stundām viņš neskrēja pagalmā kā daudzi vienaudži, bet pētīja mājās bijušās pavārgrāmatas.

Nobaudīt to, ar ko priecēs viespavārs, varēs 12. augustā plkst. 16.00 Mellužos, restorānā „Madam Brioš”. Pasākuma cena – €50/pers.

dagamba1

Grupa „DaGamba”  ir viena no talantīgākajām, gados jaunākajām, ambiciozākajām un atraktīvākajām Latvijas grupām. Tā uzstāsies Jūrmalas restorānā „Orizzonte” 12. augustā no plkst. 17.00.

Svarīgākais ir tas, ka komanda spēlēs ne tikai skatītājiem un klausītājiem – tā pavadīs Latvijas vadošo šefpavāru meistardarbus. Tas ir gandrīz galā koncerts, kura laikā galdos tiks pasniegti pavāru Kristapa Sīļa („Pagalms”), Sergeja Šiporova („Le Dome”), Alda Odziņa („Orizzonte”) un Kirila Abakševa („Madam Brioš”) pagatavotie ēdieni. Rezervēšanas cena – 65 eiro no 1 personas.

13. augusts

play1

„Garšas Teātris” – ir radoša laboratorija, kuras dalībnieki mēģina rast harmoniju starp teātra un kulinārijas mākslu.

Droši vien tā arī izskatās izslavētais ceļš uz sirdi caur vēderu, jo Krievijas puiši no „Garšas Teātra” nevienu neatstās vienaldzīgu! Ieeja brīva. Pasākums notiks pludmales kompleksā „Čaika Family Club”.

18. augusts

Restorāna „Bergs” šefpavārs Jānis Zvirbulis stāsies savā postenī uzreiz pēc ASV vijolnieka Džošua Bella koncerta.

bell2

Džošua Bells ir pazīstams ASV vijolnieks, lieliska pedagoga Džozefa Gingolda audzēknis, spožs izpildītājs, viens no pasaulē slavenākajiem mūziķiem.

Viņa uzstāšanos varēs noklausīties Dzintaru koncertzālē 18. augustā plkst. 19.00, bet pēc tam doties uz Jūrmalas restorānu „Orizzonte”, lai degustētu restorāna „Bergs” šefpavāra piedāvāto īpašo ēdienkarti.

.

jasni1

Jānis Zvirbulis, Rīgas restorāna „Bergs” šefpavārs, pats sevi dēvē par patriotu un perfekcionistu.

Jānis ilgu laiku nostrādājis Francijā, no kurienes atgriezies ar pieredzi, augstām prasībām un ambīcijām, izgājis praksi restorānā „Vincents” un strādājis par šefpavāru arī Jūrmalas restorānā „Philippe”.

Tā ka „Bergam” ir paveicies – dabūja īstu pavārmākslas zvaigzni, ņemot vērā, ka Jānis ir strādājis arī „Michelin” restorānos. Mums arī ir paveicies, jo viņa dotības kulinārijā varēs novērtēt 12. augustā restorānā „Orizzonte”.

Restorāns „Madam Brioš”
Mellužu prospekts 9, Jūrmala

Restorāns „Orizzonte”
Baznīcas iela 2b, Jūrmala

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā