Smalkās aprindas: restorānā Orizzonte sākās Al Fresco festivāls

Neskatoties uz diezgan smalkiem un ne ļoti kalendāra mājieniem, vasara apciemot Latviju noteikti nesteidzās.

Taču mēs cerību nezaudējam un aktīvi iemānām ilggaidīto vasaru kopā ar Rīgas un Jūrmalas restorāniem. Vasaras terases vērām vaļā, jaunās ēdienkartes degustējām, bet 25. maijā ar lielu prieku piedalījāmies dzīves un garšas festivālq Al Fresco atklāšanā Jūrmalas gardēžu Mekā – restorānā Orizzonte.


Vērts pieminēt, ka šāda veida pasākums mūsu kūrortpilsētai ir kaut kas neredzēts un pavisam unikāls. Siranuš Giričeva, gastronomiskā festivāla iniciatore, kā arī restorānu Madam Brioš, Della Mama un, protams, Orizzonte, īpašniece izskaidroja, ka „al fresco” no itāļu valodas tulkojams kā „svaigs”, bet gastronomijas pasaulē traktējas kā „ēdiena baudīšana svaigā gaisā”.

Festivāla ietvaros Jūrmalā sākot ar 1. jūliju regulāri notiks īpašie pasākumi un ikkatram būs iespēja piedalīties izsmalcinātajās un glaunajās vakariņās , kuras pārdomās un pagatavos kāds no Latvijas slavenajiem šefpavāriem – Kaspars Jansons, Jānis Zvirbulis, Sergejas Šiporovs u.c.

Idejas būtība ir tajā, ka šefpavāru rīkotajās vakariņu vakaros Dzintaru koncertzālē notiks kāds īpašs koncerts, un tieši šajās dienās restorāns Orizzonte un viesu šefpavāri pieņems rezervācijas no 19:00 – 24:00, kas noteikti ļaus pēc koncerta ne tikai novērot fantastisko vasaras saulrietu, bet arī izbaudīt smalkas vairāku kārtu vakariņas īpašajā festivāla gaisotnē.

Bez tam, līdz pat 3. Septembrim, vasaras kafejnīcā Čaika Family Club un Madam Brioš restorānā notiks dažādi tematiskie pasākumi, meistarklases, muzikālie šovi un teātra izrādes. Tie būs īsti vasaras gardēžu svētki, kurus pavadīs fantastiska atmosfēra, mūzika un, protams, ēdieni, kurus patiess gardēdis negribēs palaist garām.

Svinīgā festivāla atklāšana iekrita tieši tajā maija dienā, kad tipiski lietus mijās ar sauli un tikai paši neatlaidīgākie spēja izbaudīt pasākumu fantastiskajā terasē, par laimi jaunais restorāna Orizzone jumts spēj pasargāt no lietus, kas bija ik pa laikam ļoti nepieciešams.

Patīkamā jūras brīze tikai atgādināja par to, ka vasara ir drīz un cienītā publika manāmi izbaudīja pasākumu. Uzkodas, ko servēja restorāna šefpavārs Aldis Odziņš un viesu šefpavārs Nikas Skamnakis, kurš pārstāv leģendāro japāņu restorānu tīklu „NOBU”, kura līdzīpašnieks un kreatīvais direktors ir slavenais un visu mīlētais Robers Deniro, bija neatkārtojami gardas.

Garšu salikumi, ko veidoja tuncis un sības, trifeļu ikri, tartars un, protams, dzirkstošais vīns, bija izcili. Viesi brīvi ceļoja starp atvērto terasi, balkonu, kurā varēja novērot apburošo saulrietu virs līča, bet nosalušie atpūtās restorāna telpās. Atmosfēra visu pasākuma laiku valdīja brīva, pozitīva un muzikāla.

Nu ko te vēl teikt , kūrorta sezonu atklājām gaumīgi, garšīgi un skanīgi! Gaisā varēja just, ka šī vasara būs īpaši garšīga un intelektuāliem pasākumiem pilna.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā