Slavenības un šefpavāri elegantās vakariņās atzīmē NEFF zīmola ienākšanu Latvijā

15. marta vakarā restorānā “Viesistaba” pulcējās dažādu profesiju ēdienu mīļotāji – blogeri, mediji un Latvijā populāras personības, lai gatavotu un baudītu izsmalcinātas vakariņas jaunizveidotajā “NEFF” virtuvē, kurā darbojās šefpavārs Gatis Grosbergs ar saviem ārzemju kolēģiem.

Vakariņās pulcējās dažādas Latvijā populāras personības, tostarp modes dizainere Indra Salceviča, uzņēmēja Marika Ģederte, pasākumu un televīzijas raidījumu vadītāji Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, māksliniece Ieva Bondare ar dzīvesbiedru Mārtiņu Bondaru, modes lietpratējs Sergejs Hatanzeiskis un vairāki ēdiena blogeri, lai iepazītos ar beidzot arī Baltijā pieejamajām “NEFF” virtuves iekārtām un to priekšrocībām.

“Virtuve mūsdienās ir kļuvusi par mājas centrālo daļu, šeit pulcējas draugi, ģimene un viesi, virtuvē notiek rosība, gan ikdienā gan svētkos. Lai ēdienu gatavošana sagādātu prieku, ir svarīgi, lai virtuve būtu ērta, praktiska un protams, mūsdienīga,” atzīmē “NEFF” vēstnieks Latvijā, šefpavārs Gatis Grosbergs.

“Šāda virtuve ir jebkura ēdienu gatavotāja sapnis; šeit ir viss – cepeškrāsns, kurā vienmēr būs sulīgs cepetis, kafijas automāts, kas pagatavos neaizmirstamu tasi kafijas, trauku mazgājamā mašīna, kura traukus nomazgās tavā vietā un daudz citu augstas kvalitātes virtuves iekārtu. Gatavošana šādā virtuvē ir kā piedzīvojums, gribas atklāt arvien jaunas iespējas un izmēģināt itin visu. Esmu priecīgs, ka tagad arī Latvijā būs pieejamas šī zīmola virtuves iekārtas, kas padara darbu virtuvē vēl aizraujošāku,” stāsta Gatis Grosbergs.

Kopā ar pieredzējušo pašmāju šefpavāru Gati Grosbergu un viņa aroda kolēģiem pavāri Hanneli Hakkarainen no Somijas un pavāru Mårten Skoglund no Zviedrijas, viesi piedalījās meistarklasē, pagatavojot trīs ēdienu vakariņas.

Kopā ar šefpavāriem viesi lika galdā restorāna cienīgus ēdienus – laima eļļā gatavotu lasi ar saldskābo seleriju un citrusu želeju, liellopa satē ar krāsnī ceptu kartupeļu biezeni ar vasabi, kas ietīts filo mīklā, ar medū marinētiem burkāniem, sinepēm un Āzijas ķiploku mērci. Saldajā viesi baudīja šokolādes kūku ar citrona saldējumu, kuru pagatavoja ar šķidro slāpekli, aveņu karameles lauskām un veselām avenēm.

“Priecājos, ka varēju pavadīt šo vakaru ar lieliskiem cilvēkiem un pagatavot neaizmirstamas vakariņas. Mums pašiem bija iespēja pagatavot restorāna cienīgus ēdienus, izmēģinot pašiem lieliskās “NEFF” virtuves iekārtas. Neesmu saldo ēdienu cienītāja, bet pagatavotā šokolādes kūka ar citrona saldējumu bija kaut kas vienreizējs.

Sākotnēji nebiju domājusi palikt ilgāk kā divas stundas, bet ir pagājušas jau gandrīz piecas, tas jau kaut ko liecina – lielisks vakars,” pārdomās par meistarklasi dalās uzņēmēja Marika Ģederte.

“Šis bija viens liels piedzīvojums. Man ļoti patika šī vakara atmosfēra, draudzīgā gaisotne, lieliskie ēdieni un, protams, gatavot kopā ar tik pieredzējušiem šefpavāriem bija neaizmirstami. Komandas darbs bija vienreizējs – katram bija savi uzdevumi, bet kopā  radījām trīs gardus ēdienus. Ēst ir bauda un, ja varam gūt baudu ne tikai ēdot, bet arī pagatavot kopā šos ēdienus, pavadot draudzīgā atmosfērā šo vakaru, tad es esmu tikai ieguvēja,” apliecina modes dizainere Indra Salceviča.

Virtuves iekārtu zīmols “NEFF” ir pieredzes bagāts, ievērojams un populārs Eiropā, bet jauns Baltijas valstīs. “NEFF” lepojas ar vairāk nekā 140 gadu pieredzi ēdienu gatavošanā, savukārt zīmola darbības pamatprincips ir pavisam vienkāršs – ēdiena gatavošana iedvesmo cilvēkus, un cilvēki iedvesmo mūs.

“NEFF” piedāvā cepeškrāsnis, dažādas plīts virsmas, tvaika krāsnis, pilnībā automātiskus kafijas automātus, trauku mazgājamās mašīnas, sildīšanas atvilktnes, ledusskapjus un saldētavas, mikroviļņu krāsnis, kā arī tvaika nosūcējus. “NEFF” novatoriskie izstrādājumi sniedz iespēju pagatavot kārdinošas maltītes.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā