Saldējuma laiks ir klāt – kādu labāk izvēlēties un kā to pagatavot mājās?

Jo termometra stabiņš kāpj augstāk, jo lielāka arī bērnu vēlme pēc saldējuma. Kā to pagatavot mājas apstākļos, stāsta garšas eksperts Normunds Baranovskis.

Gatavojot saldējumu mājās, vērts pievērst uzmanību, cik daudz un vai vispār nepieciešams tam pievienot cukuru.

Labs padoms, kā iztikt bez papildus cukura, – saldējumam pievienot dabīgās ogas un augļus, piemēram, banānus, jo tad nepieciešamais saldums nāks no tiem.

Šāds saldējums ir burvīga un veselīga alternatīva veikalā pirktajam.

Kā pagatavot:

Visas sastāvdaļas sablenderē blenderī (saldētās ogas un augļi nav jāatsaldē) un liek atkal saldēt uz stundu. Pasniedz vafeļu konusiņos.

Kokosa piena un mango saldējums ar šokolādes cepumiem

Sastāvdaļas:
Saldēts mango 800 g
Kokosa piens 400 ml
Braunija cepumi 100 g

Zemeņu, banānu un biezpiena saldējums

Sastāvdaļas:
Saldētas zemenes ar banāniem 800 g
Biezpiens 400 g

 

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā