Karstais dzēriens Chai Latte – garšvielu vētra kafijas krūzītē

Kopš karstā dzēriena ​​Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē.

Garšvielu tēja

Chai Latte karstais dzēriens, pazīstams arī kā Masala Chai, nāk no Indijas un ir šīs valsts populārākais tējas dzēriens. Hindu valodā “masālā chī” nozīmē garšvielu tēja. Tējas un garšvielu sajaukums tika radīts pagājušā gadsimta Indijā kā „tautas dzēriens”, pretstatā britu piekoptai tējas tradīcijai. Tomēr, neskatoties uz kluso protestu, galvenie tējas pagatavošanas elementi nāk tieši no britu tējas galda. Chai Latte tiek pievienots piens vai piena pulveris, atkarībā no reģiona vai ekonomiskajiem apsvērumiem.

Kamēr Indijā dzēriens bieži tiek tirgots uz ielas un ir klasisks “tautas dzēriens”, pasaulē un arī Latvijā tas iemantojis populāra, pat stilīga karstā dzēriena pozīciju, kas turklāt rotā katra mūsdienīga Instagram lietotāja dzīvesstila “sienu”.

Garšas kārpiņām arī mūsu platuma grādos

Tēja un asas garšvielas jau izsenis raksturīgas Indijai, turklāt pamatā tam ir pavisam praktiski apsvērumi. Kā stāsta tējas meistars, ņemot vērā Indijas vietējo augu daudzveidību un klimatiskos apstākļus, kuri nosaka, ka tikai spēcīgie garšaugi rada pietiekošu balansu gremošanas sistēmā, lai pretotos dažādām saslimšanām, kuras saistītas ar pārtikas uzņemšanu ne pārāk tīrā vidē, melnajai tējai ar spēcīgajām garšvielām Indijā tiek piedēvēta teju dziednieciska iedarbība.

Pavisam citi apsvērumi veicinājuši Chai Latte popularitāti Latvijā. Šajā tējas dzērienā nav ne grama kafijas. Piens nodrošina uzturvērtības un mazina izsalkumu, bet pievienotās garšvielas nodrošina enerģiju, tādēļ krēmīgi gardais melnās tējas un piena dzēriens ar kanēli, krustnagliņām, kardamonu, ingveru un medu ir ļoti iecienīts aktīvo cilvēku ikdienā un līdz ar martu Chai Latte būs nogaršojamas arī Narvesen veikalos visā Latvijā.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā