Ēdienkartes plānošana dažādo vakariņas un atvieglo produktu iegādi

Katrai saimniecei tagad ir iespēja plānot ne tikai nedēļas, bet arī mēneša ēdienkarti ar izveidoto platformu Garšīgas receptes katrai dienai. Platformā izvietotajai nedēļas ēdienkartei izvēlēti ne tikai Latvijā populāri ēdieni, bet arī ātri pagatavojami Āzijas virtuves ēdieni.
Ēdienkarte katru mēnesi tiks papildināta, lai saimniecēm būtu iespēja ieteiktās receptes viegli ieviest savā steidzīgajā ikdienā. Saimnieces, kuras vēlēsies, nedēļas ēdienkarti varēs saņemt elektroniskajā pastā, kas vēl ērtāk palīdzēs regulāri plānot vakariņu ēdienkarti un nepieciešamos produktus.

Mutē kūstoši kartupeļi

Sastāvs (4 porcijas):
800 g neliela izmēra kartupeļu
4 ēd.k. kausēta sviesta
2 zariņi timiāna
150 ml dārzeņu buljona
2 daiviņas ķiploku
1,5 tējk. kartupeļu garšviela
dīgsti pārkaisīšanai

Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās. Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un Santa Maria kartupeļu garšvielu. Kartupeļus iecilā un kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu. Kartupeļus izkārto uz metāla krāsns pannas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai, un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.

Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā. Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

Siltie vistas gaļas salāti

Sastāvs (4 porcijas):
3 gab. vistas krūtiņa
2 ēd.k. Vistas gaļas garšviela
3 ēd.k. rapšu eļļa
1 gab. gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
1 gab. rupji sagriezta ledus salātu galviņa
100 g diedzēti zirņi
2 gab. mazos gabaliņos sagriezti nogatavojušies tomāti
0,35 gab. šķēlītēs sagriezts gurķis
2 gab. seleriju kāti

Salātu mērce
3 tējk. ābolu sidra etiķis
2 tējk. Santa Maria vistas gaļas garšviela
0,5 gab. smalki kapāts sarkanais sīpols
3 ēd.k. olīveļļa

Pagatavošana:
Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši. No abām pusēm pārkaisiet vistu krūtiņas ar vistas gaļas garšvielu. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gaļu uz vidējas uguns. Cepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un viegli brūna. Pārlieciet uz šķīvja.

Uzkarsējiet pannā eļļu. Noskalojiet un sagrieziet papriku lielos gabalos. Cepiet papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārlieciet uz šķīvja. Noskalojiet un lieciet salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus, gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagrieziet vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisiet salātiem.

Bļodā sajauciet etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlejiet mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.

Ja jūs atradat kļūdu, atzīmējiet tekstu un nospiediet Shift + Enter, lai mūs informēt.

Sākumlapā